Header Ads

Johan Dikecam Hadiri Pengebumian Keluarga?

Johan Dikecam Hadiri Pengebumian Keluarga? Hati siapa tidak tersentuh apabila melihatkan insan tersayang pergi namun lagi teruk melihat komen komen warga laman sosial yang berlagak Tuhan menjatuhkan hukum kepada Johan (Raja Lawak) kerana menghadiri pengebumian neneknya baru-baru ini. kesian johan

Niat hendak berkongsi bertukar menjadi sedih. Berkongsikan perkara tersebut di Instagram, Johan menyatakan bahawa dia sempat memberikan penghormatan terakhir buat neneknya yang sudah meninggal dunia baru baru ini. Namun perkongsian tersebut bagaimanapun mendapat reaksi berbaur daripada warga laman sosial.


Ada yang menyifatkan tindakan Johan memberi penghormatan tersebut adalah tidak selari dengan ajaran Islam malah ada juga yang menyatakan pakaian Johan dan isteri menyerupai ahli keluarga yang lain adalah tidak dibenarkan.

Untuk pengetahuan semua, Johan sememangnya berasal dari keluarga berbangsa Cina malah perkara tersebut pernah diceritakan melalui sebuah iklan sempena hari raya. Sementara itu, dalam muat naik gambar lain di Instagram, Johan meluahkan rasa yang terbuku di hati ibunya.

“Mak buat muka happy walaupun hanya kami je yang tahu perasaan dia. Mak cakap terima kasih pada semua yang ucap takziah. Tak lupa jugak pada yang kecam. Mak cakap – bagitahu diaorang, walaupun mak pernah makan babi, mak tak bodoh”


“Dan mak jugak tak pandai. And until now mak still belajar agama. Sampai mak cakap, Islam bukan agama yang menghukum tapi Islam itu ada hukumnya,” kongsinya di Instagram. Semoga Johan dan keluarga tabah menghadapi dugaan tuhan tuhan di laman sosial ini.


No comments

Powered by Blogger.