Kerana K-Pop, Zara Zya Dihina Teruk

Baru-baru riuh sekejap ruangan komen Instagram milik pelakon Zara Zya gara-gara bertanyakan soalan tentang K-Pop. Lebih mengejutkan, persoalan ringkasnya di Instagram menjadi punca perbalahan peminat dan pembenci K-Pop.

Jika dilihat daripada satu sudut, pertanyaan Zara Zya nampak biasa saja namun reaksi yang diterima sangatlah di luar jangkaan. Tertanya juga kami, memang peminat K-Pop di Malaysia ini memang terlalu sensitif sangatkah?

“Soalan saya – apa specialnya K-Pop? Jawapan yang saya dapat, caci maki sumpah seranah. Aduhai budak-budak sekolah tak pandai jawab exam. Kesian. Tak sangka sensitif sangat bila tanya pasal K-Pop”

“Ada few yang jawab, lagu best, drama best, faham lirik sebab belajar dan harap dapat belajar di Korea – ya, itu jawapan yang betul. Dah kenapa sensitif sangat, kebanyakan budak perempuan pakai tudung duit belanja mak ayah kasi ni? Ada yang libatkan agama lagi, ish…,” luahnya di Instagram.

Jika anda ada masa di tahun baru ini, bolehlah melayari sendiri komen-komen yang ditinggalkan. Bermula dari perbalahan biasa hingga ada yang berharap selebriti K-Pop kegemaran mereka memeluk agama Islam. Wow.

Apa-apa pun, semoga peminat K-Pop di seluruh Malaysia dapat berdamai dengan Zara Zya dan buat Zara Zya, boleh sudah untuk fokus buat benda lain. Mahu dilayan kerenah warga laman sosial, mati hidup balik pun tidak akan selesai.

Sungguh Memalukan, Sajat Share 10 Gambar Intim Di Katakan Malam Pertama Bersama Dengan Teman Lelaki Di Kecam

SIAPA SETUJU SAJAT MAKHLUK TERLAKNAT!

“Kau ni memang takde maruah ke woi?!”, “Ni confirm Neraka dah ni. Takde tempat lain dah. Memang tak nampak langsung sinar harapan. Hahaha”

Begitulah contoh herdikan manusia. Kita terlalu sibuk menyatakan orang lain “ahli neraka” lah, takde harapan lah, itu-lah, ini-lah. Sibuk betul mencari salah orang lain. Tapi, pernah tak kita terfikir dan faham apa yang mereka rasakan?

Siapa yang kata orang lain hina, maka dia LAGI HINA. Jika kamu kata orang lain tiada harapan, maka apa beza kamu dengan SYAITAN?
.


Tolong. Tolonglah jangan hina sesiapa. Walauapapun yang dia lakukan. Walau sesiapapun dia di dunia ini

 

Video Penuh, Memang Sedih Tengok Perempuan Melayu Jadi Pelacur DI Negara Sendiri. 1 Rakaman sulit aktiviti pelacuran di hotel Golden City didedahkan.

Jika dilihat secara mata kasar, ia hanyalah sebuah hotel bertaraf 5 bintang yang tanpa kita menyedari didalamnya terdapat aktiviti pelacuran.

Namun, operasi Jabatan Agama Islam, semalam membongkar rahsia di sebalik premis itu, apabila ia sebenarnya merupakan sarang pelacuran.

Hotel yang terletak di tengah bandaraya itu didapati masih aktif menjalankan kegiatan tidak bermoral menyebabkan kami melakukan serbuan di kawasan berkenaan kira-kira 11 pagi membabitkan 15 anggota dan 10 pegawai Bahagian Penguatkuasa.

Ketua Pegawai Penguatkuasa, Rahimin Bani berkata, menerusi pemeriksaan semalam, pihaknya menemui beberapa bukti seperti kondom terpakai kelihatan masih baru dan peralatan menghisap ganja.

Beliau berkata, berdasarkan maklumat orang ramai dan risikan, mereka mengesahkan premis terbabit merupakan tempat pelacuran.

Menerusi beberapa pemantauan saya sendiri pada sebelah pagi dan tengah hari, jelas nampak pelanggan keluar masuk di situ.

Terdapat juga kondom yang masih belum dibuka diletakkan di bawah tilam, manakala kita turut temui peralatan menghisap ganja,” katanya yang turut menyertai operasi berkenaan, semalam.

Tengok Video Penuh Di Bawah. Hanya Untuk 18 tahun Ke Atas Sahaja.

Mak Aik. Kenapa Lain Muka Sajat ni. Perubahan Wajah Nur Sajat Di Kutuk Teruk Oleh Netizen

Sajat baru-baru ini namanya di sebut-sebut dengan begitu lebatnya ketika dia menjadi salah satu penyumbang suara kepada lagu Aliff Syukri iaitu Abang Nak Tegur.

Namun begitu keinginan Sajat untuk menghiburkan hati ramai orang melalui lagu nampaknya mendapat kecaman ramai. Makanya video lagu itu yang berada di laman Youtube mendapat lebih dari 200,000 likes walaupun views mendapat sehingga angka juta-juta.

.

“Aku baru perasan lain sikit bila ramai orang tegur..aku ingat dia sengaja wat cara cakap cm tu”

“dia cakap aritu wat gigi ape ntah..tpi ramai cakap takkan bengkak mulut smpai ke dahi hahah “

 

Namun melalui rakaman video itu, netizen memerhatiakan gerak bibir Sajat yang menurut mereka kelihatan agak berbeza dari sebelum ini. sebelum ini jika Sajat bercakap dan ketawa, dia akan menampakkan giginya.sekarang bibirnya nampak lain dan suara juga agak berbeza.

Korang Tengok Video ni Sendiri. Perhatikan Pada minit 2.14 tu. Memang lain giler la muka sajat ni. Mungkin itu salah 1 pertanda yang allah nk suruh bertaubat. Tengok video kat bawah ni.

8 Gambar Penuh , Suami jadi Gila Lepas Baca Whatsapp Isteri Dengan Kekasih, Sayang Mana Lebih Sedap? i Ke Hubby u?

Ada yang mendakwa phone milik lelaki tersebut hilang dan dijumpai oleh seseorang. Yang menjumpa segera semak apa yang terkandung di dalam phone tersebut. alangkah terkejutnya…..

Dan segala bahan dan foto yang anda saksikan dari artikel ini diperoleh dari phone lelaki durjana tersebut.

p/s : Jauhi dari segala maksiat. Kegiatan sebeginilah menjadi punca keretakan rumah tangga

.

.

.

Yang lagi sedih bila suami nya dapat gambar isteri tengah buat projek dengan kekasih sambil cium2.

huuuuu Memang boleh sawan kalau korang tengok 4 gambar ni lagi. Gambar hanya untuk 18 Tahun Ke Atas Sahaja.

Aku Memang Da Agak Da. Setelah Di Asak Oleh Wartawan, Akhirnya Ibu Iqram Cerita Perkara Sebenar Apa Yang Terjadi Pada Iqram Sekarang.

Lalitol Akmar, 67, berkata, dia bagaimanapun tidak hirau dengan tuduhan itu kerana Iqram bersikap seperti orang biasa ketika di rumah.

“Saya sedar akan cemuhan yang dilemparkan terhadap Iqram, namun saya idak hirau dengan apa yang mereka katakan kerana dia berkeadaan biasa sahaja di rumah.

“Biarlah apa orang nak cakap, kita tidak mampu menutup mulut mereka.”

“Selama ini semasa menjaga arwah ayah di hospital, Iqram menerima pelbagai jenis penghina namun dia tetap bersabar.

“Sebagai ibu, auntie ada tegur mana yang perlu namun Iqram menjelaskan dia tahu apa yang dilakukannya.”

Perbuatan Iqram itu turut menarik perhatian Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri yang berhasrat bertemu dengannya untuk ‘berkenalan’.

Dalam pada itu, Lalitol Akmar berkata, Iqram terlalu bersabar terhadap netizen yang banyak menghinanya sejak dia menjaga arwah ayahnya, Khalib Abd Majid, 72, di hospital sebelum meninggal dunia pada 10 Oktober lalu.

 

8 Gambar Penuh , Tak Tahan Ibu Selalu Seksi Di Rumah, Seorang Lelaki 19 Tahun ‘Goda’ Ibu Sendiri Semasa Ayah Pergi Bekerja

Seorang lelaki berusia 19 tahun telah ditahan oleh pihak polis setelah dia dilaporkan meratah ibu kandungnya sendiri yang berusia 40 tahun.

Lelaki yang berusia 19 tahun terbabit yang dikenali sebagai Jiang boleh dianggap sebagai binatang kerana dia sepatutnya lebih menyanyangi dan menghormati ibu yang mengandung dan melahirkannya tersebut.

Ketika itulah ibunya yang telah lama menghilangkan diri mula muncul kembali dan memohon untuk tinggal bersama Jiang. Hal ini kerana, ibunya tersebut mengalami kesempitan hidup dan memerlukan seseorang untuk menampung perbelanjaan hidupnya.

Dari situlah, Jiang meninggalkan rumah anak yatim tempat dia membesar selama berbelas tahun dan berpindah ke bandar New Taipei City untuk tinggal bersama ibunya yang telah melahirkannya tersebut.

Oleh kerana ingin menyara hidupnya dan juga ibunya, Jiang berhenti sekolah setelah menamatkan peperiksaan sekolah menengah dan mencari pekerjaan yang lebih stabil.

Dari situlah Jiang bertindak mengajak ibunya mengadakan hubungan terlarang tersebut beberapa kali. Sehinggala pada satu masa, ibunya merasa sudah tidak tahan dengan kehidupan yang dilalui terseubut dan bertindak untuk melaporkan perkara ini kepada pihak polis

“Dia sengaja berpakaian menggoda di rumah, saya tak boleh tahan melihatnya berpakaian yang begitu seksi begitu.”

 

UntungLah Mamat Tu. ,Doktor Cun Tolong Betulkan Anu Mat Rempit? Apa Yang Terjadi Selepas Itu Sangat Memeranjatkan

PETALING JAYA: Mat rempit sememangnya ‘jaguh’ ketika beraksi di jalan raya, namun mereka juga manusia biasa dan wajar dibantu apabila terbabit dalam kemalangan.

Seorang doktor wanita telah membuktikannya, apabila beliau sanggup memberhentikan keretanya untuk memberi bantuan kecemasan kepada penunggang motosikal yang tersadai di tepi jalan akibat kemalangan

Selain dipuji atas keprihatinannya, doktor berkenaan, yang dilihat muda dan cantik turut mendapat perhatian netizen kerana beliau yang berbangsa Cina telah tampil membantu pemuda Melayu itu.

Kisah doktor wanita ini mula menjadi tular apabila rakan mangsa, Muhammad Aizuddin yang berada di tempat kejadian memuat naik posting penghargaan untuk doktor berkenaan, Selasa.

“‘Respect’ kat amoi ni. Walaupun dia tau kami mat rempit, dia berhenti tolong sebab dia doktor. Aku suruh dia gerak dia cakap ‘tak apa, saya tunggu ambulans sampai’.

“Kau carilah dia bila kau dah sihat. Dialah yang suruh aku beli air gula, dialah yang siram luka kau. ‘Gentle’ gua respect,” tulisnya di Facebook.

Mereka mendakwa posting tersebut berbaur perkauman dan beliau turut dituduh sebagai seorang mat rempit yang sengaja memuat naik posting yang sanggup memburukkan bangsa sendiri semata-mata mahu menjadikan posting itu tular.

Dikecam sedemikian, Muhammad Aizuddin pun tampil membuat posting balas.

“Kepada akak-akak dan abang-abang yang cakap saya main isu perkauman tu, first of all saya memang mat rempit, kedua saya tak main isu perkauman pun. Saya cuma nak selidik jika doktor Melayu apa respon,” tulisnya.

Beliau turut meminta maaf jika postingnya itu membuatkan ada pihak yang tersalah tafsir atau terasa hati..

Apa yang pasti, tindakan profesional doktor wanita itu yang tidak memilih-memilih dalam menghulurkan bantuan wajar dicontohi semua rakyat Malaysia.

Tengok lagi 4 Gambar Doktor Cantik Seksi ni.

 

Mak Aik. Selain menjaga pesakit, Jururawat di China ditugaskan untuk menyusu lelaki dewasa hingga puas

Kita semua tau guys kalau di China itu memang dikenali dengan cara hidup yang pelik dan bagi kita orang asia terkesan tidak masuk akal negara mereka . Salah satunya profesi “Jururawat Basah”. sememangnya apa sebenernya pekerjaan para jururawat ini. Ternyata guys, mereka ini tugasnya adalah menyusukan, bukan hanya kanak-kanak kanak-kanak, tetapi juga orang dewasa guys !! Dan ternyata hal ini lagi Trend di China. Jadi pelik ke China nih:

Jururawat biasanya bertugas untuk merawat orang sakit guys, (ya iyalah namanya aja jururawat). Beza dengan profesion jururawat pada umumnya, jururawat basah tugas utamanya adalah untuk menyusui. Dan yang membuatkan geleng kepala adalah perkhidmatan ini ditawarkan gak hanya untuk anak – anak, tetapi juga untuk orang dewasa guys.

Para pelanggan boleh minum susu terus dari sumbernya guys !!Minum air susu ibu sudah jadi popular bagi kalangan orang kaya di China guys, negara mereka juga bagi orang – orang yang

mempunyai tekanan kerja yang tinggi. Bahkan ada yang menyewa para jururawat basah ini bekerja dirumahnya selama sebulan agar selalu mendapatkan bekalan susu segar setiap harinya guys !!

Menurut orang yang pernah menyewa perkhidmatan ini yang mau disebutin namanya, para jururawat basah boleh disewa dengan kos kira-kira 10,000 hingga

20,000 Yuan yang kalau dirupiahin sekitar Rp. 16 juta hingga Rp. 32 juta guys !!. Harga yang hebat ini dianggap wajar oleh para pelanggan yang pernah menyewa perkhidmatan ini, Dan ternyata jika jururawat yang disewa itu masih muda negara mereka berpenampilan menarik harganya boleh lebih mahal lagi, bahkan berkali – kali ganda guys !!

5 Gambar Lagi Hanya Untuk 18 Tahun Ke Atas Sahaja.

Sungguh Melampau. 10 Gambar Lepas Projek Berani Mati BANGLADESH dengan Perempuan Malaysia Di Kecam

Kehadiran seramai 1.5 juta pekerja warganegara Bangladesh yang dicadangkan untuk dibawa masuk ke negara ini dijangka akan memberi kesan besar kepada aspek budaya di Malaysia.

Menurut Pensyarah Kanan Jabatan Antropologi dan Sosiologi Universiti Malaya, Dr Rosila Bee Mohd Hussain, walaupun kehadiran pekerja asing itu memberi kesan positif dari sudut ekonomi Negara, namun kesannya kepada masyarakat di Negara ini juga perlu dititikberatkan.

“Soal budaya ini isu utama. Kita bawa masuk pekerja asing, budaya luar masuk. Budaya sedia ada pun, ada mengambil masa bertahun-tahun yang perlu kita tangani ditambah lagi dengan budaya luar yang ada kalanya mewujudkan ketidakfahaman dalam masyarakat.

“Bila tidak ada kesefahaman, akan wujud salah faham dan pertengkaran yang akhirnya akan mewujudkan perkara yang lebih memudaratkan seperti soal keselamatan, jenayah dan sebagainya,” katanya.
Dalam soal budaya ini, impak negatif dalam kehidupan seharian masyarakat Malaysia akan dapat dilihat dengan lebih jelas daripada kesan positif.

“Kebiasaannya akan wujud isu bertentangan dengan apa yang dirasakan masyarakat kita dengan golongan ini contohnya sesuatu yang bukan amalan kita, pada mereka ini perkara normal tetapi pada perspektif masyarakat kita. Meskipun ia hanya perkara kecil, akhirnya boleh menjadi besar,” tambahnya lagi.

5 Gambar Lagi Terpaksa DI Private Kan. Hanya Untuk 18 Tahun Ke Atas Sahaja.