Sabar, Jangan Menangis Lagi Zul Ariffin. Di Asak Oleh Wartawan Akhirnya Zul Ariffin dedahkan Sesuatu Selepas Ibu Nya Meninggal Yang Buat Peminat Sebak!

Zulkifli bin Ariffin[1] (lahir 25 Oktober 1986) atau lebih dikenali sebagai Zul Ariffin ialah seorang pelakon dan model lelaki Malaysia.[2] Beliau mula bergiat aktif dalam bidang lakonan pada 2008 menerusi watak pembantu lakonannya dalam siri drama Astro Ria, Awan Dania dan kemudiannya beralih ke peranan utama sebagai Inspektor Ashraf dalam siri drama kepolisan paling lama bersiaran di RTM, Gerak Khas sehingga drama itu direhatkan pada 2011. Beliau membuat kemunculan filem pertamanya menerusi watak Inspektor Zam dalam filem Evolusi KL Drift 2 pada 2010.[3]

Namanya mula menjadi perhatian ramai menerusi gandingannya bersama Ayda Jebat dalam Rindu Awak 200% yang disiarkan di Slot Akasia TV3. Kejayaan drama ini membawa gandingan kali kedua beliau bersama Ayda menerusi drama M.A.I.D di Astro Ria. Menerusi Festival Filem Malaysia ke-26, beliau memenangi Pelakon Harapan Lelaki menerusi persembahannya dalam filem Penanggal.

Pemergian ibu tercinta benar-benar memberikan kesan kepada pelakon kacak Zul Ariffin.

Menerusi temu bualnya bersama BH Plus baru-baru ini, Zul memberitahu dia terpaksa menolak banyak tawaran bagi mengubat jiwa yang kosong.

“Ketika ini, banyak tawaran yang terpaksa saya ketepikan kerana saya seperti hilang arah tuju. Saya benar-benar rasa kehilangan.

“Di hadapan orang, saya mungkin masih boleh tersenyum dan tenang, sebaliknya jauh di sudut hati, hanya Tuhan sahaja yang tahu. Jiwa saya memang tidak tentu arah ketika ini.

Baca Lagi Seterusnya. Part yang no 2 tu paling sedih. Nangis Admin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *